altAls oud-Vrije School leerling ben ik in 1967 naar de Wageningen Universiteit gegaan en studeerde af in Tropische Cultuurtechniek.
Mijn afstudeeropdracht ging over de vraag of Nederland zich gezond zou kunnen voeden met een landbouw zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Dit bleek zo te zijn. Al tijdens de studie werd ik onrustig van het grote verschil van wat ik enerzijds moest leren en anderzijds ervaarde met mijn landbouwgevoel. Een zoektocht bracht mij bij de biologisch dynamische landbouw.

 

Met een partner heb ik in 1974 een informatiecentrum voor biologisch dynamische (BD) landbouw opgericht. De ervaring die we daar opdeden heeft ons doen besluiten het ontwikkelingswerk niet in de Tropen maar in de Westerse wereld uit te voeren. Dit leidde in 1977 tot de oprichting van Centrum Kraaybeekerhof in Driebergen. Eind April 2016 heb ik feestelijk afscheid genomen. Sinds 2010 zet ik mij als ZZP-er in voor biodynamische landbouw, voeding, houden van sterren, en antroposofie.

Door mijn 40-jarig actief zijn in de biologisch dynamische beweging heb ik naast Kraaybeekerhof vele functies vervuld.
Zo was ik 10 jaar voorzitter van de Nederlandse Demeter-commissie. Ik was mede-oprichter en 7 jaar bestuurslid van Demeter Internationaal. Bij deze organisatie zijn ca. 20 landen aangesloten.


De vrijheid van het individu staat voor mij voorop. Je hoeft bij mij niets overboord te gooien, wel vraag ik om naar de bekende feiten nog eens vanuit een andere hoek te kijken.

 

Mensen inspireren, grote verbanden leren zien en vertrouwen hebben in de stralende kern van ons eigen zijn.
Dit is mijn passie en daar ga ik mee door zolang ik kan, zowel in Nederland als in Frankrijk.