In mijn boek 'Houden van de aarde' schets ik een enthousiasmerend overzicht van de ontwikkeling van de agrarische verzorging van de aarde. En ik laat zien hoe de biologische en biologisch-dynamische landbouw wegbereiders zijn voor een mondiaal bewustzijn op het gebied van milieu en duurzaamheid.
Aandacht en respect voor bodem, plant, dier en mens vormen hierbij de rode draad.

 

Elk natuuraspect vraagt zijn eigen niveau van verzorging, en het bewustzijn hiervoor geeft een diepgaand inzicht in het verschijnsel levensenergie, in kosmische verhoudingen en in de toepassing van bio-organisers (bodempreparaten).

 

Het boek biedt daarmee handvatten voor agrariërs en beleidsmakers om de ‘ongemakkelijke waarheden’ van Al Gore in het klein en in het groot aan te pakken.

 

Ik reik actuele inzichten aan over voeding en voedselkwaliteit en de uitwerking daarvan op het menselijk lichaam, en zet aan tot nadenken over thema’s als de rol van de bijen voor ons welzijn, ritueel slachten en gentechnologie.

 

Het voorwoord is geschreven door Bart Jan Krouwel, voormalig directeur MVO bij Rabobank Nederland en medeoprichter van de Triodos Bank.

 

Mijn boek is verkrijgbaar bij de boekhandel.

ISBN 978 90 6038 644 6
Omvang: ca. 256 blz.
Paperback, 13,5 x 21,5 cm
Prijs: € 19,90
NUR 743/940