Pas na mijn 63e levensjaar ben ik gaan schrijven. Aanvankelijk door een aanhoudende vraag van cursisten" schrijf nu eens op wat je allemaal te vertellen hebt".

De reacties op mijn eerste boek hebben me gestimuleerd om door te gaan. Mijn tweede boek is daar het gevolg van.

Mijn derde boek gaat over sterren en planeten. Herkennen van de dynamiek, hoe ze op het leven op aarde inwerken alsmede de esoterisch/spirituele betekenis.

Er zijn nog vele thema's over. Wie weet, komt er nog een volgende aan.

 

Dit boek geeft tegenwicht aan abstracties als ‘lichtjaren’, het kijken naar ‘gedoofde sterren’ en zelfs de ‘Big Bang’. De auteur zet de lezer met beide benen op de grond door de waarnemingsverschijnselen aan de hemel te leren volgen en te begrijpen en zo de schoonheid van de sterrenhemel beleefbaar te maken.

Bij een breed publiek groeit de aandacht voor een leven na de dood en het al dan niet opnieuw geboren worden. Het boek ‘Grenzeloos bewustzijn’ van Pim van Lommel over bijna-doodervaringen heeft daaraan mogelijk een bijdrage geleverd. Met die publicatie namelijk leek er voor het eerst geknabbeld te worden aan het taboe om serieus van gedachten te mogen wisselen over wat er op en rond de grens van leven en dood gebeurt.

 

In mijn boek 'Houden van de aarde' schets ik een enthousiasmerend overzicht van de ontwikkeling van de agrarische verzorging van de aarde. En ik laat zien hoe de biologische en biologisch-dynamische landbouw wegbereiders zijn voor een mondiaal bewustzijn op het gebied van milieu en duurzaamheid.
Aandacht en respect voor bodem, plant, dier en mens vormen hierbij de rode draad.